επιστροφή
Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές και κερδίστε περισσότερους πόντους! #tip4 17 Μαρτίου 2016


Tip No4. Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε θα κερδίσετε περισσότερους πόντους.

Μέσα από αυτή την ενότητα των zampple tips έχουμε “καταρρίψει” αρκετούς μύθους που έχουν να κάνουν με το σύστημα απόδοσης των πόντων στο zampple. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε σε κάποιους απλούς αλλά βασικούς κανόνες που ανεβάσουν το quality score σας, θα σας εξασφαλίσουν extra πόντους και άρα θα αυξήσουν τις πιθανότητές σας για ανανέωση της συνδρομής σας!

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα 2 διαφορετικών απαντήσεων στην ερώτηση:
"Γιατί νιώσατε / αισθανθήκατε -Χαρά-"

Απάντηση Ι: Μου άρεσε πολύ η γεύση του και χάρηκα που είδα ότι έχει διαφορετικές χρήσεις. Είναι super! Απάντηση ΙΙ: Arketa kali gefsi…

Και οι 2 απαντήσεις κρίνουν θετικά το προϊόν αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η απάντηση Ι θα έχει καλύτερο quality score και άρα θα κερδίσει περισσότερους πόντους.

Η απάντηση Ι αποτελείται από μία ολοκληρωμένη πρόταση, που βγάζει ξεκάθαρο νόημα και παραθέτει 2 λόγους που δικαιολογούν την επιλογή του συναισθήματος της “Χαράς” από το μέλος. Η πρόταση είναι γραμμένη στα ελληνικά και η χρήση λατινικών χαρακτήρων γίνεται με αφορμή μίας λέξης στα αγγλικά.
Αντίθετα, η απάντηση ΙΙ, δίνει ένα πολύ γενικό σχόλιο, η πρόταση δεν είναι ολοκληρωμένη (δεν υπάρχει ρήμα) και επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο λατινικοί χαρακτήρες (greeklish) τους οποίους και δεν αναγνωρίζει ο αλγόριθμος που έχει αναπτυχθεί και αξιολογεί την ορθότητα, την ποιότητα και την συνέπεια των αξιολογήσεων. Μία τέτοια απάντηση θα πάρει αρνητική βαθμολογία, θα ρίξει το συνολικό quality score της αξιολόγησης και είναι πιθανόν να αφαιρεθούν και κάποιοι πόντοι.

zampple TIP: Είναι προτιμότερο να παραλείψετε να απαντήσετε μία ερωτήση αν η απάντηση που θα δώσετε προσομοιάζει περισσότερο στην απάντηση ΙΙ του παραπάνω παραδείγματος.
Αναζητήστε τις επόμενες συμβουλές σε ΝΕΑ που έρχονται!

AND THE WINNERS ARE... 1 Μαρτίου 2016


ΜΕΓΑΛΟΣ ZAMPPLE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 9 Φεβρουαρίου 2016


Πόσο καλά γνωρίζεις το zampple;

 1. Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από ερωτήσεις μονής επιλογής που η θεματολογία τους έχει να κάνει με το
  zampple και τον τρόπο λειτουργίας του - όσα έχουν συμβεί τα 3 χρόνια λειτουργίας του
 2. Ο διαγωνισμός θα λήξει στο τέλος του Φεβρουαρίου (29/02)
 3. Όλες οι ερωτήσεις θα αναρτώνται στη σελίδα του zampple στο facebook: www.facebook.com/Zampple και οι
  σωστές απαντήσεις θα δίνονται από τους συμμετέχοντες ως σχόλιο στην ίδια ανάρτηση
 4. Αποδεκτές θα γίνονται όσες απαντήσεις έχουν συγκεντρωθεί στο μεσοδιάστημα 2 αναρτήσεων. Πχ. Αν ανέβει σήμερα μία ερώτηση, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν τις απαντήσεις τους σε αυτή την ερώτηση μέχρι την στιγμή και την ημέρα που θα ανέβει η επόμενη ερώτηση, κοκ. Από την στιγμή που θα ανεβαίνει μία νέα ερώτηση, οι απαντήσεις σε προηγούμενες ερωτήσεις, προηγούμενων ημερών δεν θα λαμβάνονται υπόψη και άρα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική κλήρωση
 5. Μία υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό είναι έγκυρη από την στιγμή που έχει απαντηθεί σωστά η ερώτηση και έχει γίνει και το αντίστοιχο share αυτής
 6. Όσες περισσότερες ερωτήσεις απαντηθούν σωστά - όσα shares γίνουν ανά ερώτηση, τόσες περισσότερες υποψηφιότητες - ευκαιρίες θα έχει ο συμμετέχοντας στην τελική κλήρωση
 7. Περισσότερες συμμετοχές - ευκαιρίες στην τελική κλήρωση ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ περίσσοτερα δώρα ανά συμμετέχοντα. Θα κληρωθούν 50 δώρα σε 50 διαφορετικούς τυχερούς
 8. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ΟΛΟΙ: ενεργά ή μη μέλη του zampple καθώς και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται (γι’αυτό και έχουμε βάλει τον όρο του share ανά σωστή απάντηση)
 9. Οι νικητές θα αναρτηθούν στη σελίδα του zampple στο facebook όπου και θα τους ζητηθεί να αποστείλουν σχετικό αποδεικτικό email στο contact@zampple.com μαζί με τα στοιχεία τους
 10. Οι νικητές θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δώρο τους από το κατάστημα του zampple: Ναυάρχου Νικοδήμου 5, Σύνταγμα

Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές και κερδίστε περισσότερους πόντους! #tip3 9 Φεβρουαρίου 2016


Tip No3. Είτε επιλέξετε να γράψετε ένα δικό σας σχόλιο είτε συμφωνήσετε με σχόλιο άλλου μέλους, οι πόντοι σας δεν επηρεάζονται.

Στο zampple η γνώμη σας μετράει γι’αυτό και σας προτρέπουμε να δικαιολογείτε κάθε απάντηση - βαθμολογία που δίνετε. Μέσα από τον πλούτο των ανοιχτών σας σχολίων οι εταιρίες έχουν την δυνατότητα να αντλούν σημαντικές πληροφορίες για προϊοντικά χαρακτηριστικά που πιθανόν να χρειαστεί να αναδείξουν ή και να αλλάξουν με απώτερο στόχο την δημιουργία καλύτερων προϊόντων για όλους μας.

Από την άλλη, πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεστε δεν περιγράφει στο 100% την εμπειρία που είχατε με το προϊόν;

Είναι εκείνες οι φορές που κάποιος άλλος καταφέρνει να λεκτικοποιήσει αυτό ακριβώς που είχατε αισθανθεί κι εσείς δοκιμάζοντας το προϊόν, απλά καταφέρνει και το κάνει με πιο εύστοχο τρόπο. Αυτές είναι οι περιπτώσεις που μπορείτε να συμφωνήσετε με το σχόλιο κάποιου άλλου μέλους και είτε να το κρατήσετε αυτούσιο, είτε να προσθέσετε την δική σας προσωπική πινελιά έτσι ώστε να δώσετε μία ολοκληρωμένη αποτίμηση της εμπειρίας σας με το προϊόν.

Σε κάθε περίπτωση οι πόντοι που θα σας δοθούν έχουν να κάνουν με την ποιότητα και την συνέπεια των σχολίων αυτών καθεαυτών και όχι με τον συγγραφέα τους!

zampple TIP: H νέα πλατφόρμα του zampple καταφέρνει και σκέφτεται πριν από εσάς για εσάς!Συγκεντρώνει όλα τα ανοιχτά σχόλια που δίνετε και ανανεώνει συνεχώς την ροή των σχολίων που εμφανίζονται ανά αξιολόγηση έτσι ώστε να έχετε άμεση προσβαση τόσο στα πιο πρόσφατα σχόλια όσο και στα πιο δημοφιλή! Αναζητήστε τις επόμενες συμβουλές σε ΝΕΑ που έρχονται!

Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές και κερδίστε περισσότερους πόντους! #tip2 15 Δεκεμβρίου 2015


1. Μια αξιολόγηση, θετική ή αρνητική, δεν επηρεάζει τους πόντους

Όπως πολύ καλά ξέρετε, η φιλοσοφία του zampple είναι να “Προωθεί ό,τι αξίζει αλλά και να βελτιώνει ό,τι χρειάζεται”! Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις δικές σας ειλικρινείς αξιολογήσεις καθώς και από την ορθή αποτίμηση της εμπειρίας που είχατε μετά τη δοκιμή του προϊόντος.

Με άλλα λόγια, μία θετική αξιολόγηση έχει την ίδια σημασία και δύναμη με μία αρνητική, γι’αυτό και οι πόντοι που δίνονται στην κάθε περίπτωση δεν επηρεάζονται από το αν σας “άρεσε” συνολικά ένα προϊόν ή όχι.

Η ακρίβεια και η ειλικρίνεια των αξιολογήσεών σας είναι σημαντική από την στιγμή που τόσο ένα θετικό σχόλιο μπορεί να ξεχωρίσει και να εφαρμοστεί και σε εκατοντάδες άλλα, όσο και ένα αρνητικό σχόλιο που μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων.

Γι’αυτό και όλες οι αξιολογήσεις και τα σχόλιά σας, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις εταιρίες, το οποίο και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους είτε για να βελτιώσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν είτε για να σχεδιάσουν πιο προσεκτικά και πιο στοχευμένα το επόμενο βήμα τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που σας ζητάμε να έχετε δοκιμάσει αρκετές φορές (τουλάχιστον 3) το κάθε προϊόν, έτσι ώστε να έχετε σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη και εικόνα για αυτό.

Μην ξεχνάτε λοιπόν:

i . Ότι ο στόχος είναι κοινός: Καλύτερα προϊόντα για όλους μας!

ii. Είτε θετική είτε αρνητική, μία ειλικρινής και αληθινή αξιολόγηση θα πάρει τους ίδιους πόντους!
Αναζητήστε τις επόμενες συμβουλές σε ΝΕΑ που έρχονται!

Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές και κερδίστε περισσότερους πόντους! #tip1 15 Δεκεμβρίου 2015


1. Συνέπεια μεταξύ βαθμολογιών & ανοιχτών σχολίων

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε επισημάνει την σημασία της συνέπειας μεταξύ της βαθμολογίας που δίνετε σε μία βασική παράμετρο του προϊόντος και στα ανοιχτά σχόλια που κάνετε.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την παράμετρο της συσκευασίας σε ένα 'Χ' προϊόν.

Αφού έχετε δει, επεξεργαστεί προσεκτικά τη συσκευασία του “Χ” προϊόντος, αποφασίζετε να του δώσετε 4/5 δεδομένου ότι μείνατε πολύ ευχαριστημένοι από το σύνολο των χαρακτηριστικών της. Το αντίστοιχο σχόλιο που θα κάνετε για να δικαιολογήσετε την βαθμολογία θα πρέπει να περιγράφει αυτή σας την θετική αποτίμιση και εμπειρία με το προϊόν.

Αντίστοιχα και αναφορικά πάντα με την συσκευασία, θα σας ζητηθεί να βαθμολογήσετε την πρακτικότητά της, τον σχεδιασμό της αλλά και την πληροφόρηση που παρέχει.

Όταν στο σύνολο μιας συσκευασίας έχετε δώσει 4/5, οι βασικές της διαστάσεις θα πρέπει να έχουν, αν όχι την αντίστοιχη βαθμολογία (είναι λογικό κάποια διάσταση να είναι εμφανώς πιο δυνατή από κάποια άλλη), τουλάχιστον κοντινή δεδομένου ότι στο σύνολό της η συσκευασία σάς ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Αυτές τις παρεκκλίσεις εντοπίζει και το zampple-i όπου στόχο έχει να διαφυλάσσει την συνέπεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία των αξιολογήσεών σας προσδίδοντάς τους ένα quality score.

Όσο είστε προσεκτικοί με τα παραπάνω, το quality score σας ανεβαίνει και αυτό διαφυλάσσει τις πιθανότητες ανανέωσης της συνδρομής σας.

Στην αντίθετη περίπτωση, ένα χαμηλό quality score θα επηρεάζει αρνητικά τους πόντους σας και κατ’επέκταση την παραμονή σας στην λέσχη για επόμενες συνδρομές.

Αναζητήστε τις επόμενες συμβουλές σε ΝΕΑ που έρχονται!

Zampple-i - zamppling the right way 26 Φεβρουαρίου 2015

Όπως ήδη γνωρίζετε, το zampple είναι ένα παιχνίδι και όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι κι εδώ, επιβραβεύονται αυτοί “που παίζουν πολύ καλά”. Ακολουθώντας λοιπόν αυτή τη λογική, λανσάρουμε το zampple-i, ένα σύστημα που φροντίζει ώστε να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού και στην ουσία “αξιολογεί…τις αξιολογήσεις σας”. Με αυτό τον τρόπο, φροντίζει να διατητείται η ποιότητα των αξιολογήσεών σας και διασφαλίζει ότι αυτές θα συνεχίσουν να γίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να δίνουν αξια σε όλες τις εταιρίες που παρέχουν τα προϊόντα τους.

Τι θα “κοιτάει” το zampple-i: Πως θα γίνεται αυτό;

Το zampple-i χρησιμοποιεί την τεχνολογία Artificial Intelligence Μachine Learning που πρακτικά του επιτρέπει να συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Για την ώρα λοιπόν, μπορεί να μη δείτε διαφοροποίηση στους πόντους σας, η ποιότητα όμως των αξιολογήσεών σας είναι αυτή που θα αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για την ανανέωση της συμμετοχής σας.

Extra Tip: Eίναι προτιμότερο να μην κάνετε μια αξιολόγηση, από το να την κάνετε “βιαστικά”.

Μην ξεχνάτε ότι η φιλοσοφία του zampple στηρίζεται στις δικές σας πολύτιμες αξιολογήσεις, άλλες φορές θετικές και άλλες αρνητικές, πάντα όμως αληθινές και εποικοδομητικές, γι’αυτό και σας ευχαριστούμε. Συνεχίστε λοιπόν να μας λέτε τη γνώμη σας μέσα από τις αξιολογήσεις σας, το zampple-i ήρθε απλά για να διασφαλίζει την αξία τους!

zampple Evangelists 4 Νοεμβρίου 2014

H φιλοσοφία του zampple συμπυκνώνεται στη φράση "Βελτιώνουμε τα προϊοντα που το χρειάζονται, προωθούμε αυτά που το αξίζουν". Πέρα απο την αξιολόγηση λοιπόν, σημαντικό κομμάτι της συνεισφοράς του zampple είναι η προώθηση των προϊόντων που το αξίζουν από στόμα σε στόμα.Θεωρούμε ότι η γνώμη σας μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερο από μια τηλεοπτική διαφήμιση, γι' αυτό και το 2015 εγκαινιάζουμε μια νέα υπηρεσία, η οποία θα βασίζεται σε μέλη που έχουν ιδιαίτερη επιρροή και δυνατότητα να προωθούν προϊόντα που το αξίζουν ( π.χ. beauty bloggers, food bloggers, δημοσιογράφοι, κ.α.) Τα μέλη αυτά θα έχουν αποκλειστικά προνόμια, όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες με εταιρείες, αποκλειστικές δοκιμές προϊόντων, κ.α.

Εάν θεωρείς ότι πρέπει οπωςδήποτε να ανήκεις στην ομάδα των evangelists, στείλε email στο contact@zampple.com με θέμα: "Evangelist" και εξήγησε μας το λόγο! Μη ξεχάσεις να συμπεριλάβεις links με το site, το blog ή ο,τιδήποτε άλλο θεωρείς ότι θα μας βοηθήσει να κρίνουμε τη συμμετοχή σου.

Διαγωνισμός Skip 1 Ιουλίου 2015

Τον Ιούνιο οργανώσαμε ένα διαγωνισμό με δώρο κάψουλες Skip για όλη την χρονιά για 10 Zampplers! O διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και οι συμμετοχές ήταν εκατοντάδες! Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα μικρό quiz, τις απαντήσεις του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Οι 10 νικητές θα ανακοινωθούν μετά την κλήρωση που θα γίνει στις 10/7! Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη σας συμμετοχή!

Οι πιστοποιήσεις του zampple είναι γεγονός! 4 Μαρτίου 2014

Από το Μάρτιο 2014, το zampple δίνει την πιστοποίηση "προϊόν που αξίζει να δοκιμάσετε" σε προϊόντα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με τις αξιολογήσεις που πήραν σε τομείς όπως η αποδοτικότητα, η γεύση, η αξία σε σχέση με αυτό που προσφέρουν, καθώς και η συσκευασία τους. Πρόκειται για μία μοναδική στο είδος της πιστοποίηση μιας και δίνεται από καταναλωτές που κάθε μήνα δοκιμάζουν και αξιολογούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα πάνω από 20.000 προϊόντα.

Στην σελίδα “προϊόντα που αξίζουν”, υπάρχουν όλα τα προϊόντα που έχουν πάρει την πιστοποίηση του zampple και η λίστα αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς με κάθε προϊόν που ολοκληρώνοντας τη διαδικασία αξιολόγησης από τους zampplers πληροί τα κριτήρια. Οι νέες προσθήκες στην λίστα θα αναρτώνται κάθε μήνα και στη σελίδα του zampple στο facebook.

Το zampple έγινε ενός έτους! 31 Ιανουαρίου 2014

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την πρώτη φορά που άνοιξε τις πόρτες του το zampple store στο Σύνταγμα. Αυτόν τον χρόνο έγιναν πολλά! Γνωρίσαμε 4,000 zampplers, συνεργαστήκαμε με 90 εταιρείες, σκανάραμε 200,000 προϊόντα, εξελίξαμε μία καινοτόμα πλατφόρμα αξιολόγησης και ανάλυσης, μιλήσαμε με τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το ΣΚΑΙ και ο Αθήνα 9,84.

Ίσως όμως το σημαντικότερο είναι ότι είδαμε την τρομερή δύναμη που έχει η γνώμη των καταναλωτών: για τους ίδιους, για τους ανθρώπους που εργάζονται για ένα προϊόν και για τα ίδια τα προϊόντα και την αξία τους.

Στηρίζουμε το έργο της ActionAid 12 Δεκεμβρίου 2013

Από σήμερα και για όλη την περίοδο των γιορτών στον χώρο υποδοχής του zampple store θα μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε προϊόντα της ActionAid, στέλνοντας έτσι την αλληλεγγύη σας στους πιο φτωχούς ανθρώπους του πλανήτη.

Η ομάδα του zampple βάζει τον χώρο, τα χέρια και το πάθος και είμαστε σίγουροι ότι κι εσείς θα βάλετε την υποστήριξη και θα επιλέξετε να δώσετε φέτος ένα άλλο νόημα στα χριστουγεννιάτικά σας δώρα!

Το zampple στο JOY 22 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τι είπε ο Σταμάτης και οι zampplers στην εκπομπή JOY του ΣΚΑΪ για το μοναδικό μας προνόμιο να λέμε τη γνώμη μας για προϊόντα που δοκιμάζουμε.. και αυτή να ακούγεται! Eπισκεφθείτε το παρακάτω link ΣΚΑΪ, δείτε το video στο 11' και "enJOY"

Φτάσαμε τα 3,000 μέλη 18 Ιουνίου 2013

Με τη Φωτεινή μόλις φτάσαμε τα 3.000 μέλη!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας που διαδίδετε το μήνυμα της λέσχης μας αλλά και στην ομάδα του Zampple Store που ακούραστα μας ακούει, μας βοηθάει, μας συμβουλεύει και βρίσκει 3.000 τρόπους να κάνει όλους εμάς να χαμογελάμε! Μοιραστείτε την φωτογραφία τους και κάντε τους διάσημους!

Διαγωνισμός φωτογραφίας 17 Απριλίου 2013

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι Ζωή Κ, Φωτεινή Κ, Ελπίδα Τ., Σοφία Α., Ευτυχία Τ., Μαρία Μ., Σοφία Γ., Κωνσταντίνα, Σύλβια Ρ., και η Αμαλία Σ.. Σας έχουμε στείλει email με τις λεπτομέρειες στα προσωπικά σας email! Συγχαρητήρια!

Σας ευχαριστούμε όλους για τις υπέροχες φωτογραφίες σας!